Senapskyckling med ris

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och smidig kycklingrätt med en syrlig smak

Ingredienser

  • ½ dl skurna örtkryddor, t ex timjan, oregano eller basilika
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk margarin eller smör
  • 2 ½ dl minimat 7%
  • ½ dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Blanda örtkryddor med rivet citronskal från halva citronen, skalad hackad vitlök, salt och peppar. Vik ut kycklinglårfiléerna och fördela kryddblandningen i dem. Rulla ihop kycklinglårfiléerna och bryn dem i matfettet i en stekpanna. Blanda minimat, vatten, kycklingfond och senap. Tillsätt det och koka under lock ca 10 minuter. Red ev. av såsen med majsstärkelse utrört med lite vatten.
    2. Riv resten av citronskalet och strö över vid serveringen.
    3. Servera med ris och tomater.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben