Senapspaneradnlax med rödvinssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Til vardags eller fest , väl värd den tid det tar att laga.

Ingredienser

  • ca 600 g laxfilé
  • 2 msk senap
  • 1 msk skorpmjöl
  • 50 g smält smör
  • Sås
  • 1dl rött vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk tomet puré
  • 1 fiksbuljongtärning
  • peppar
  • Garnering
  • 250 g räkor med skal
  • ca 10 st tunna gröna sparris
  • 2 msk löjrom
  • Dill
  • Citronskivor
  • Gurkskivor
  • Instruktioner

    1. Ugn : 250 grader på grill
    2. 1. Torka av laxen och lägg den på ett eldfast fat. Bred på senapen och sikta över ströbröd . Ringla över det smälta smöret. 2. Sätt in fatet mitt i ugnen och stek laxen ca 20 minuter. 3.Blanda samman alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt den koka upp och sjuda tills den har lagom konsistens smaka av . 4. Skala räkor.koka sparrisen i lättsaltat vatten , ca 8 minuter eller tills den är mjuk . om man använder konserverad sparris så värm enligt anvisningar. 5 .Garnera fisken och servera med kokt potatis och sås. Pressa gärna potatisen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben