Sesam och jordnötsmarinerad entrecote

Serverar: 4 portioner

Detta recept hittade jag i allt om mat och det gjorde verkligen succé.

Ingredienser

  • 600 g entrecote i bit eller biff eller oxfilé
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 ½ msk skalade sesamfrön
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i kuber, på ca 2*2 cm, och blanda med övriga ingredienser. Trä upp köttet på spett och låt marinera i kylen i ca 30 minuter.
    2. Grilla spetten runt om 7-10 minuter. Kortare tid för rosa kött. Servera med din favoritpotatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben