Sesamknäcke med linfrön - LCHF

Serverar: 7 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Idag testade jag ett recept ur Marianne Anderssons bok: Baka matbröd med LCHF. Tyvärr hade jag ingen Fibrex hemma, så jag tog en matsked havregryn i stället. Jag vet, det är inte LCHF, men jag var ivrig att testa. I receptet ingår kokosmjöl. Mitt mjöl innehåller 17 % kolhydrater. Det lär finnas kokosmjöl med lägre kolhydratinnehåll. nästa gång jag köper ska jag leta efter det. Det blev 7 runda bröd. Jättegoda.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl linfrön
  • 1/4 dl Fibrex
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 190 grader.
    2. Blanda samman torra ingredienser. Vispa ihop ägg med vatten. Häll vätskan över de torra ingredienser och rör ihop till en jämn smet. Låt vila i 5 - 10 minuter.
    3. Forma runda bollar av smeten och platta ut dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Gör dem så tunna du kan utan att de spricker sönder. Jag gjorde en skåra i mitten på bröden för att kunna bryta dem i mindre bitar vid servering. Försök att få kanterna jämna.
    4. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter, stäng av värmen och låt bröden stå ytterligare 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben