Sesamknäcke med linfrön - LCHF
Idag testade jag ett recept ur Marianne Anderssons bok: Baka matbröd med LCHF.
Tyvärr hade jag ingen Fibrex hemma, så jag tog en matsked havregryn i stället. Jag vet, det är inte LCHF, men jag var ivrig att testa.
I receptet ingår kokosmjöl. Mitt mjöl innehåller 17 % kolhydrater. Det lär finnas kokosmjöl med lägre kolhydratinnehåll. nästa gång jag köper ska jag leta efter det.
Det blev 7 runda bröd. Jättegoda.
Ingredienser
1 ägg
1 dl vatten
1/2 tsk salt
1 dl skalade sesamfrön
1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl linfrön
1/4 dl Fibrex
1 tsk bakpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Blanda samman torra ingredienser.
Vispa ihop ägg med vatten.
Häll vätskan över de torra ingredienser och rör ihop till en jämn smet.
Låt vila i 5 - 10 minuter.
- Forma runda bollar av smeten och platta ut dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Gör dem så tunna du kan utan att de spricker sönder. Jag gjorde en skåra i mitten på bröden för att kunna bryta dem i mindre bitar vid servering. Försök att få kanterna jämna.
- Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter, stäng av värmen och låt bröden stå ytterligare 30 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)