Sesampanerad fisk med rotsaskmos och bostonsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Väldigt gott tillsammans.

Ingredienser

  • 600 g vit fiskfilé, t ex gös, gädda eller hoki
  • Salt
  • Peppar
  • Sesamfrön
  • Lika delar smör och olja, till stekning
  • Lite citron
  • Rotsaksmos
  • 600 g potatis
  • 200 g rotselleri
  • 1 morot
  • 1/2 örtbuljongtärning
  • Smör
  • Lite kokande mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Bostonsås
  • 2 hackade hårdkokta ägg
  • 1 1/2 dl lätt créme fraiche
  • 3-4 msk majonnäs
  • 2-3 msk bostongurka
  • Persillade eller annan örtkrydda
  • Ev salt
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i mindre bitar (inte allt för små). Salta och peppra runt om och vänd dem i sesamfrön. Stek några minuter på var sida i smör och oljan, droppa i lite citron också.
    2. Rotsaksmoset: Skala potatis, rotselleri och morot. Skär allt i bitar och koka i lättsaltat vatten med örtbuljongen i. Pressa till mos och rör ner en klick smör, lite kokande mjölk, salt och peppar.
    3. Bostonsås: Mosa de hårdkokta äggen med créme fraiche och majonnäs. Smaksätt med bostongurka, persillade och eventuellt salt.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben