Sesampanerad fläskfilé med broccoliquinoa och tomatkräm

Serverar: 2 portioner

En enkel men väldigt lyxig rätt med goda smakkombinationer.

Ingredienser

  • 2 dl kokt quinoa, avsvalnad
  • 150 g färsk broccoli
  • 10 cm gurka
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 400 g fläskfilé
  • Svarta och vita sesamfrön
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Några småtomater, gärna på kvist
  • Tomatkräm
  • 1 dl soltorkade tomater + lite av oljan
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Lägg broccolin i en matberedare och mixa tills den är finhackad. Häll över broccolin i en bunke och tillsätt den avsvalnade quinoan. Skala gurkan, dela den på mitten, kärna ur och skiva i halvmånar. Blanda ner i quinoan. Häll över olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
    3. Blanda sesamfrön med salt och peppar. Putsa fläskfilén och lägg den i en ugnsfast form. Pensla den med olivolja och rulla den i fröblandningen. Sätt in i mitten av ugnen. Ställ in tomaterna efter ca 10 minuter och låt dem gå med tills fläskfilén är klar och har en innertemperatur på 70 grader.
    4. Finhacka de soltorkade tomaterna. Blanda med yoghurt, lite av oljan från tomaterna, salt och peppar.
    5. Servera fläskfilén i skivor tillsammans med broccoliquinoa, tomatkräm och rostade tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben