Sesampanerad fläskfilé med krassesås

Serverar: 4 portioner

Krassesåsen mår bra av att stå och dra en stund medan potatisen bakas färdigt i ugnen.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • ½ tsk salt
  • 1-2 krm nymald svartpeppar
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 2 msk smör
  • Såsen
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk eau de vie, konjak
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl creme fraiche
  • ev 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 1 ask kryddkrasse
  • Tillbehör
  • 600 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 knippa grön sparris
  • Instruktioner

    1. Potatis: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Förkoka i saltat vatten 3-4 min. Låt potatisen ånga av i durkslag. Häll över i en ugnsäker form. Blanda med olivolja och salt. Baka färdigt mitt i ugnen 25-30 min.
    2. Sås: Vispa ihop vatten buljongtärning, vitlök, konjak och senap i en kastrull. Koka upp och vispa ner creme fraiche. Låt såsen sjuda någon minut. Red ev av med majsstärkelse utrör i lite kallt vatten. Koka upp. Klipp i krassen och värm såsen före servering.
    3. Kött: Skär köttet i 3 cm skivor som plattas till med handflatan. Salta och peppra på båda sidor och vänd i sesamfrö. Stek köttet i smör på medelvärme 2-3 min på varje sida.
    4. Sparris: Ansa och dela sparrisen i mindre bitar. Stelk i smör i het panna någon minut under omrörning. Salta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben