Sherrymarinerad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

En supergod helgmiddag!

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilé
  • Sherry
  • 10 enbär
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • Litet portvin (efter smak)
  • Några droppar soja
  • 50 g smör
  • Salt
  • Vit- eller svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär bort ev senor och hinnor. Lägg köttet i sherryn och se till att det täcker. Tillsätt krossade enbär. Låt stå minst 5 timmar.
    2. Tag upp filén, torka den och lägg den kallt. Sila bort enbären från sherryn. Vispa ut mjölet i lite av grädden och tillsätt efter hand ca 2 dl av sherrymarinaden. Sjud upp blandningen, vispa ner resten av grädden samt sojan och låt såsen småkoka. Krydda med salt, peppar och smaka av med portvin.
    3. Helstek fläskfilén i smöret högst 10 minuter på spisen innan den skall serveras. Krydda den lätt.
    4. Värm såsen och skär upp köttet i snygga skivor. Lägg upp köttet på varmt fat och häll den svagt rosafärgade såsen över. Servera med kokt eller pressad potatis eller ris samt en fräsch grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben