Sherrysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En sås som är underbar till lax på saltbädd.

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 2 msk hackad schalottenlök
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • ½-1 krm citronpeppar
  • ½ dl torr sherry, t ex Manzanilla
  • ½ fiskbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 1tsk smör
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 dl créme fraiche
  • Cayennepeppar
  • Citronsaft
  • Salt
  • 1 tsk smör
  • Instruktioner

    Fräs ihop smöret, löken och persiljan med lite citronpeppar. Häll i sherryn och smula ner buljongtärningen. Koka ihop tills ca en halv dl återstår av vätskan. Tillsätt grädden och låt koka upp. Sila bort "det fasta". Blanda smör och mjöl och klicka i detta i såsen som redning. Blanda i crème fraichen och låt koka upp återigen. Krydda efter behag med cayennepeppar, citronsaft och salt. Blanka av såsen med en tesked smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben