Sichuankyckling med risnudlar

Serverar: 4 portioner

Sichuanpeppar är en smakrik men inte så stark, pepparsort. 549 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk sichuanpeppar, santa maria
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 ½ msk soja
  • Nudelsallad
  • 250 g risnudlar
  • 250 g frysta sugar snaps
  • 1 knippe rädisor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 ½ msk sesamolja
  • 1 ½ tsk soja
  • Färskpressad juice från 1 lime
  • Instruktioner

    1. Nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt sugar snaps när det återstår 2 minuter av koktiden. Skölj och skiva rädisorna, skala och riv ingefäran.
    2. Häll av nudlar och sugars snaps i ett durkslag, skölj hastigt. Häll över nudlarna i en skål och blanda med rädisor, ingefära, sesamolja, soja och limejuice.
    3. Kycklingen: Halvera kycklingfiléerna på längden, stöt pepparkornen med saltet väl i en mortel. Vänd kycklingen i pepparblandningen, stek den runt om i oljan i en stekpanna 2 minuter. Sänk värmen och häll på sojan. Låt fräsa 10 minuter tills kycklingen är genomstekt.
    4. Skär upp och servera kycklingen till nudlarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    crazycavylady 20 oktober 2011

    Detta var gott. Ett tips är att tillsätta mer limejuice. Juice från en lime räcker inte.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben