Sillåda med äpplen

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

En riktigt god "sommar-rätt" som även kan avnjutas vintertid.

Ingredienser

  • 3 gröna äpplen
  • 3 gula lökar (kan minskas om så önskas)
  • matjessill (valfri mängd efter tycke och smak)
  • 5 ägg
  • 1 grön paprika
  • 3 dl gräddfil
  • 1 brk creme fraiche
  • 1/2 stor tub kaviar
  • Instruktioner

    Skala och hacka äpplena i lagom små bitar, hacka löken och blanda med äpplena. Lägg detta i botten på en form som rätten kan serveras ur. Täck äppel/lök blandningen med matjesill. Hacka äggen och strö över sillen. Hacka valfri mängd paprika som sedan blandas med gräddfil, cremefraiche och kaviar. Häll "kaviarsåsen" över resterande i formen. Dekorera med lite hackad dill över allt ihop. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaldo 13 februari 2008

    Verkar vara jättegott, ska prova nu snart, till helgen kanske. Jag har en burk matjessill kvar som jag måste använda snart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben