Silltårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 45 minuter

Till buffén eller som förrätt.

Ingredienser

  • 6 halvor Hönökaka
  • Smör (eller bordsmargarin)
  • 5 dl riven västerbottenost
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 3 dl gräddfil
  • 6 hårdkokta ägg hackade
  • 2 dl lättmajonnäs
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • 240 g tomatsill
  • 240 g senapssill
  • 240 g löksill
  • 100 g hackad sallad
  • 1 rödlök finhackad
  • 1 kruka dill
  • Instruktioner

    1. Bred smör/bordsmargarin på Hönökakorna. Lägg ihop två av de till en cirkel.
    2. Fyllning 1: Blanda västerbottenost, finhackad gul lök och gräddfil. Smaksätt med vitpeppar. Bred ut över cirkeln.
    3. Lägg två hönökakor till en cirkel på fyllning 1. Se till att de inte ligger med skarven på samma ställe som de understa kakorna. Detta för att förhindra att tårtan glider isär.
    4. Fyllning 2: Blanda ägg med majonäs och smaksätt med svartpeppar. Bred ut över cirkeln.
    5. Lägg två hönökakor till en cirkel på fyllning 2.
    6. Garnera översta lagret hönökakor inifrån och ut i cirklar. Börja med tomatsill i mitten och fortsätt med senapssill och ytterst löksill. Varva med sallad, dill och rödlök mellan sillvarven.
    7. Låt gärna den färdigmonterade tårtan vila några timmar i kylen innan du garnerar den. Då blir den saftigare och håller ihop bättre.

    Liknande recept

    3.8
    1 h
    10-12
    1
    2 h 30 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben