En av mina favoriter till valborg och midsommar, är även en bra start på buffén.
Ingredienser
6 hönökakor
Bordsmargarin
Fyllning 1
5 dl riven västerbottenost
1 dl fin hackad gul lök
3 dl gräddfil
Fyllning 2
6 hårdkokta ägg
1-2 krm svartpeppar
2 dl lätt majonäs
Fyllning 3
2-3 dl finstrimlad sallad
600 g löksill
260 g senapsill
1 liten plåtburk tomat sill
Gräslök till garnering
Röd lök till garnering
Jag brukar göra den här tårtan både till påsk och midsommar, den är både god och enkel! Det blir dessutom gott att ha lite dill som garnering också...
Denna tårta gjorde min mamma när jag var liten och den är supergod, kul att jag hittade receptet då jag inte kom ihåg hur mycket ost man hade i!! Jag brukar byta ut tomatsillen mot tex skärgårdssill, men det går ju bra att ta de sorterna man tycker bäst om! :-) Se till att lägga en sort som inte har sås tex löksillen ytterst då det annars kan rinna av på kanterna! Alla som smakar denna blir helt överförtjusta och det blir aldrig något kvar! Den är sååå lätt att göra, se till att göra den dagen innan och garnera den innan servering som Vickis1 säger så den blir saftig och god!! ÄT OCH NJUUUUUUUUUUUT!! ;-)