Silltårta

Perfekt till midsommar

Ingredienser

  • 1 pkt Polarkaka (det blir 2 halvor över)
  • Röra
  • 3 dl vispgrädde som vispas hårt
  • 3 dl gräddfil
  • 1 fin hackad gul lök
  • 190 g kaviar i tub
  • 1 burk Matjessill tror det kan räcka med en halv burk man får testa sig fram
  • Ca 5-6 kalla kokta potatisar
  • Ca 5 hårdkokta ägg
  • Instruktioner

    1. Bred ut ett lager av röran på 2 polar kakor som läggs ihop till en cirkel. Skiva den kalla potatisen i inte allt för tjocka skivor och lägg ut på röran. Skär matjessillen i fina bitar och lägg ut över potatisen. Lägg på nästa 2 bitar polarbröd. Bred ut resterande röra ovan på och lite runt kanten. Låt den stå kallt över natten.
    2. Garnera tårtan med skivor av äggen strö över finhackad gräslök samt skiva tomater gärna pärltomater lite mer smak på dom. Skär tunna skivor av vanlig gurka och ställ runt kanten fäster bättre om man kletat lite röra runt kanten.

    Liknande recept

    3.8
    1 h
    10-12
    1
    2 h 30 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben