Sirapslimpa på bovetemjöl

Serverar: 1 portioner

Sirapslimpan är ett klassiskt matbröd som väcker många härliga barndomsminnen. Denna sirapslimpa bakas på bovetemjöl som innehåller mer fiber än vanligt mjöl. Glutenfri

Ingredienser

  • 500 g mjölk, kylskåpskall
  • 20 g jäst
  • 100 g mörk sirap
  • 300 g bovetemjöl
  • 50 g maizena majsstärkelse
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk brödkryddor
  • 40 g psylliumfröskal
  • Till utbakning
  • Bovetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölk, jäst, sirap, bovetemjöl, maizena, salt och brödkryddor till en jämn deg. Använd gärna en visp. Vispa i psylliumfröskal. Låt degen vila i en bunke täckt med plastfolie i ca 2 timmar.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord, använd bovetemjöl till utbakningen, och forma degen till en limpa och strö över bovetemjöl. Lägg limpan på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt den vila i 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig värme.
    4. Grädda limpan mitt i ugnen i 45 minuter. Låt den svalna helt innan du skär i den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben