Sirapslimpan är ett klassiskt matbröd som väcker många härliga barndomsminnen. Denna sirapslimpa bakas på bovetemjöl som innehåller mer fiber än vanligt mjöl.
Glutenfri
Ingredienser
500 g mjölk, kylskåpskall
20 g jäst
100 g mörk sirap
300 g bovetemjöl
50 g maizena majsstärkelse
2 tsk salt
1 tsk brödkryddor
40 g psylliumfröskal
Till utbakning
Bovetemjöl
Instruktioner
Blanda mjölk, jäst, sirap, bovetemjöl, maizena, salt och brödkryddor till en jämn deg. Använd gärna en visp. Vispa i psylliumfröskal. Låt degen vila i en bunke täckt med plastfolie i ca 2 timmar.
Ta upp degen på mjölat bakbord, använd bovetemjöl till utbakningen, och forma degen till en limpa och strö över bovetemjöl. Lägg limpan på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt den vila i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig värme.
Grädda limpan mitt i ugnen i 45 minuter. Låt den svalna helt innan du skär i den.