Sjömansbiff i lergryta
Serverar:
4 portioner
Tid:
1 timme 30 minuter
Ett recept sedan 80- talet.
Ingredienser
300 g skivat kött (fransyska, innanlår)
10 potatisar
3 lökar
1 morot
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 flaska lättöl
Instruktioner
Skiva potatis, morot och lök. Varva potatis, lök, morot, kött och kryddor i genomfuktad lergryta. Börja och sluta med potatis. Häll öl över.
Ställ in i kall ugn och sätt den på 250°C. Låt stå i ugnen ca 1 timma. Beräkna tiden från det att grytan sätts in, längst ned i ugnen.
Liknande recept
Sjömansbiff i lergryta
3.7
2 h
6
3
Sjömansbiff (i lergryta)
4.7
6
7
Lergryta stek allt i ett
4
2 h
6
7
Karré i lergryta
4
1 h 30 min
4
Dansk sjömansbiff
4.7
4
12
Min egen chili-kyckling (i lergryta)
3
4
2
Grekisk lantgryta i lergryta
4.5
4
4
Skinka i lergryta suveränt och enkelt
4.7
2 h 30 min
6
Lergryta med mellanöstern touch
5
2-4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!