Sjömansbiff i lergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett recept sedan 80- talet.

Ingredienser

  • 300 g skivat kött (fransyska, innanlår)
  • 10 potatisar
  • 3 lökar
  • 1 morot
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 flaska lättöl
  • Instruktioner

    1. Skiva potatis, morot och lök. Varva potatis, lök, morot, kött och kryddor i genomfuktad lergryta. Börja och sluta med potatis. Häll öl över.
    2. Ställ in i kall ugn och sätt den på 250°C. Låt stå i ugnen ca 1 timma. Beräkna tiden från det att grytan sätts in, längst ned i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben