Sjömanskotletter i lergryta

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

God och enkel måltid som nästan lagar sig själv.

Ingredienser

  • 2 - 3 tjocka fläskkotletter
  • 6 - 8 potatisar
  • 1 gul lök
  • Valfria grönsaker
  • 1 ½ tsk timjan
  • Salt
  • 2 dl buljong av tärning
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • Ev. några droppar tabasco om man vill ha lite hetta
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten minst 15 minuter.
    2. Skala och skär potatisen i klyftor. Skala och skiva löken. Varva potatis, lök , grönsaker och kryddor i lergrytan.
    3. Salta och peppra kotletterna och lägg dem ovanpå. Rör ihop buljong, vitlök och tomatpuré och ev. några droppar tabasco och häll i grytan.
    4. Sätt in grytan i kall ugn. Sätt ugnen på 250° och låt stå i ugnen ca 1 timma.
    5. Ta ut och ställ lergrytan på ett underlag och låt vila ca 10 minuter.
    6. Servera med t ex. grönsallad, inlagd gurka och vinbärsgelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben