Sjötungarulader med fänkål

Serverar: 4 portioner

De örtfyllda filéerna smälter på tungan och de buljongbräserade grönsakerna blir ett perfekt tillbehör.

Ingredienser

  • 2 fänkålsstånd
  • 2 röda paprikor
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • Svartpeppar
  • 1½ dl grönsaksbuljong
  • 8 sjötungafiléer
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 knippe persilja
  • 2 kvistar dragon
  • 2 msk lätt färskost, t ex Philadelphia
  • 1 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Skölj och ansa fänkålsstånden, halvera dem och skär dem i skivor, ca ½ cm tjocka. Spara lite fänkålsgrönt till garnering. Ansa paprikorna och skär dem i strimlor, ca 1 cm breda. Skala och hacka schalottenlöken fint.
    2. Hetta upp 1 msk olivolja i en kastrull och tillsätt löken och 1 tsk fänkålsfrön. Fräs tills löken börjar mjukna. Tillsätt grönsakerna och apelsinskalet. Peppra och häll på grönsaksbuljongen. Lägg på locket och låt sjuda 15 minuter.
    3. Skölj och torka av fiskfiléerna. Peppra och droppa över citron. Finhacka persilje- och dragonbladen och blanda örterna med färskosten och ströbrödet.
    4. Bred färskostkrämen på sjötungafiléerna, rulla ihop dem och fäst med tandpetare.
    5. Pensla ruladerna med resten av olivoljan. Lägg ruladerna ovanpå grönsakerna och lägg på locket. Låt koka i ångan 6 minuter. Lägg upp ruladerna och grönsakerna och garnera med fänkålsgrönt. Servera ev med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben