Skaldjursfond

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Har inte prövat själv men det är säkert värt att göra

Ingredienser

  • 1 kg skal från räkor, hummer eller kräftor
  • 3 gula lökar
  • 1 fänkål
  • 3 msk rapsolja
  • 10 vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl torrt vitt vin
  • vatten
  • Instruktioner

    Krossa skaldjursskalen. Skala och skär lök och fänkål i mindre bitar. Bryn skal och grönsakstärningar 5 minuter i rapsolja. Tillsätt kryddor och tomatpuré. Tillsätt vinet och häll på vatten så att det precis täcker skalen. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 30 minuter. Lägg på lock och ta kastrullen från plattan. Låt dra i 30 minuter. Sila genom silduk eller finmaskig sil.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben