Skaldjursfond

detta är en grund till såser,mm

Ingredienser

  • ca 500 g Skaldjur; skal av; räkor, kräftor, hummer, krabba
  • skal
  • 1st Lök
  • 1st palsternacka
  • 1st bit rotselleri
  • 1st vitlöksklyfta
  • 2-5st Lagerblad
  • 5-10st vitpeppar
  • 2 nypor hel,timjan
  • 3-5msk Tomatpure
  • 1-2 litervatten
  • 1 dl konjak
  • Instruktioner

    1.Skalen torkas i ugn före användandet 2. Rot grönsakerna, skalas, skäres i mindre fyrkanter. ( Mire poix ) 3.Rosta skalen i en dubbelbottnad kastrull, skal bryns med smör. 4.Rot grönsakerna brynes med skalen 5.Tomatpastan brynes med grönsaker och skal. Kryddor, örter. 6. När rostnings effekten syns i botten på kastrullen, flambera med konjak 7. Tillsätt vatten så skalen täcks, låt sjuda, sila 8. Uppkok, avsvalning, ställs i kyl.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben