Skaldjursfylld cannelloni med hummersås och sockerärtsallad

Serverar: 4 portioner

En enkel och god pastarätt med smak av havets läckerheter

Ingredienser

  • 250 g färska lasagneplattor (ca 12 skivor)
  • Fyllning
  • 1 burk kräftstjärtar i lag (340 g)
  • 1 burk musslor (225 g)
  • 170 g frysta krabbmixpinnar
  • 250 g ricottaost
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 3 msk hackad dill
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Hummersås
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl torrt vit vin
  • 3 dl vatten
  • 1½ msk konc hummerfond
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Sockerärtssallad
  • 200 g sockerärter
  • 100 g rädisor
  • 1 salladslök
  • 1 tsk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 dl plockad dill
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Sila av lagen från skaldjuren. Tina surimi. Grovhacka skaldjuren och blanda med ricotta, vitlök, dill, salt och peppar. 2. Skär ev lasagneplattorna i 15 cm långa bitar. Fördela fyllning på plattorna och rulla ihop. Lägg i en smord ugnsäcker form
    2. Hummersås: 3. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olivolja. Tillsätt vin, vatten och hummerfond. Låt sjuda ca 10 min. Blanda i creme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över skaldjurscannellonin och grädda mitt i ugnen 15-20 min tills pastan blivit mjuk. 4. Strimla sockerärtorna, skiva rädisorna och salladslök tunt. Blanda med olivolja, salt och dill. Servera salladen till cannellonin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben