Skaldjursgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

God och lättlagad

Ingredienser

  • 1 paket Blåband Sparrissoppa
  • 4 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 1 liten burk musslor utan spad, 200 g
  • 150 g skalade räkor
  • 4 portioner ris
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning och lägg i en smord ugnssäker form. Låt musslorna rinna av och lägg räkor och musslor ovanpå riset. Laga till soppan med 4 dl vatten och 1 dl mjölk och häll den över rätten. Strö över litet riven ost och gratinera i 225 grader cirka 20 minuter.
    2. Servera gratängen med krispig isbergssallad, tomat och gurka, vinägrettdressing om så önskas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben