Skaldjursgratäng med ris

Serverar: 4-5 portioner

Serveras med en sallad och ett gott bröd.

Ingredienser

  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl Bong hummerfond
  • 1 burk räkor i lake, 385 g
  • 1 burk kräftstjärtar i lake, 385 g
  • ½ dl klippt dill
  • Gratängsås
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 ½ dl av kräftlaken
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Till gratinering
  • 1 ½ dl riven mozarellaost
  • Instruktioner

    1. Koka riset i hummerbuljongen. Späd den koncentrerade fonden enligt anvisningar på flaskan.
    2. Smörj en gratängform och lägg riset på botten.
    3. Häll av laken från räkorna och kräftorna men spara 2 ½ dl av kräftlaken till såsen.
    4. Fördela skaldjuren över riset.
    5. Smält smöret till såsen och rör ner mjölet, späd med kräftlaken och grädden. Sjud i 5 minuter. Späd eventuellt med mer grädde. Tillsätt dillen.
    6. Smaka av med salt och citronpeppar.
    7. Häll såsen över ris och skaldjur och strö över osten.
    8. Gratinera i 225º i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben