Skaldjurspaj med musslor och räkor

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket välsmakande och matig paj, som kräver lite planering.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g margarin
  • 1,5 dl riven ost
  • 2,5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 3,5 msk margarin
  • 2 msk senap
  • 5-6 hårdkokta ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 500 räkor
  • 1 burk musslor
  • 3 msk dill
  • Skorpmjöl
  • Instruktioner

    1. Kör margarin, den rivna osten och vetemjölet snabbt i en matberedare till en jämn pajdeg. Tryck ut pajdegen i formen, nagga botten med en gaffel. Låt vila i kylen en stund.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Gör fyllningen: Smält margarinet och tillsätt de hackade hårdkokta äggen, senapen och vispgrädden. Låt detta sjuda på svag värme tills fyllningen börjar tjockna.
    4. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
    5. När fyllningen tjocknat tillsätt skalade ev. hackade räkor, musslorna och den hackade dillen.
    6. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och strö över skorpmjöl och riven ost. Grädda i ca 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Fia1976 12 augusti 2011

    Den här pajen föll inte oss i smaken. Den var för mastig, dock god smak, så på en buffé där man bara tar en liten bit skulle den kanske funka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben