Mycket välsmakande och matig paj, som kräver lite planering.
Ingredienser
Pajdeg
150 g margarin
1,5 dl riven ost
2,5 dl vetemjöl
Fyllning
3,5 msk margarin
2 msk senap
5-6 hårdkokta ägg
2 dl vispgrädde
500 räkor
1 burk musslor
3 msk dill
Skorpmjöl
Instruktioner
Kör margarin, den rivna osten och vetemjölet snabbt i en matberedare till en jämn pajdeg. Tryck ut pajdegen i formen, nagga botten med en gaffel.
Låt vila i kylen en stund.
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör fyllningen:
Smält margarinet och tillsätt de hackade hårdkokta äggen, senapen och vispgrädden. Låt detta sjuda på svag värme tills fyllningen börjar tjockna.
Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
När fyllningen tjocknat tillsätt skalade ev. hackade räkor, musslorna och den hackade dillen.
Häll smeten i det förgräddade pajskalet och strö över skorpmjöl och riven ost. Grädda i ca 30 min.
Den här pajen föll inte oss i smaken. Den var för mastig, dock god smak, så på en buffé där man bara tar en liten bit skulle den kanske funka.