Skaldjursrisotto

Serverar: 4 portioner

Gott!!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2½ dl långkorningt ris
  • 3 msk margarin
  • 5 dl vatten
  • 2 msk fiskfond (Touch of taste)
  • 1 kuvert saffran
  • 500 g Färska eller djupfrysta räkor
  • 1 burk musslor
  • 1 röd paprika
  • 1 purjolök
  • 1 morot
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris med 2 msk margarin i en gryta under omrörning utan att riset tar färg. Tillsätt vatten, fiskfond och saffran. Koka upp och koka riset på svag värme under ,lock ca 20 minuter. Rrensa under tiden räkorna. Låt spadet rinna av från musslorna och rensa dem. Klyv, kärna ur och strimla paprikan. skiva purjolök och morot. Fräs grönsakerna mjuka i resten av margarinet i en stor kastrull. Lägg i det kokta riset, räkor och musslor och blanda det försiktigt. Smakksätt med salt, cayennepeppar och pressad vitlök. serveras med ett gott mustigt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben