Skaldjursrisotto från Genua

Serverar: 4 portioner

Härligt gul av saffran och smakar underbart.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk margarin eller smör
  • 3 dl avorioris
  • 5 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 pkt á 0,5 g saffran
  • 1 tsk salt
  • 250 g djupfryst bladspenat
  • 500 g räkor med skal
  • 1 pkt á 170 g frysta, skalade kräftstjärtar
  • 1-2 dl färskriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Finhacka lök och vitlök och fräs i hälften av matfettet i en traktörpanna. Tillsätt riset och låt det fräsa någon minut. Häll över hälften av vinet och vattnet, tillsätt saffran och hälften av saltet. Låt koka under lock ca 10 minuter.
    2. Späd med resten av vätskan och koka ytterligare i 10 minuter.
    3. Halvtina spenaten, grovhacka och fräs den i resterande matfett i en separat stekpanna tills all vätska kokat in. Krydda med resterande salt.
    4. Vänd ner skalade räkor, tinade kräftstjärtar och spenaten i det färdigkokta riset. Strö över parmesanosten.
    5. Servera genast med en sallad och ett gott bröd. Observera att risotton ska vara krämig och inte helt torr. Späd med lite mer vin eller vatten om det behövs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben