Lax- och skaldjursrisotto

Serverar: 4 portioner

Smal lycka till påsk. 453 kalorier per portion

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 msk curry
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl aborioris
  • 6 dl fiskbuljong
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 200 g laxfilé
  • 200 g pilgrimsmusslor
  • Salt
  • Peppar
  • 250 g sparris
  • 100 g salladslök
  • 150 g gröna ärter
  • 300 g skalade räkor
  • 40 g färsk spenat
  • Vattenkrasse
  • Instruktioner

    1. Htta upp oljan i en vid panna och fräs curry och pressade vitlöksklyftor någon minut. Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut. Häll i buljong och vin och sjud under lock i 35 minuter tills riset mjuknat. späd eventuellt med mer buljong.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxen i tärningar och lägg tillsammans med pilgrimsmusslorna i en ugnsfast form som penslats med lite olja. Ugnsbaka i 10 mintuer tills de är genomstekta. Krydda.
    3. Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen, skiva löken. Lägg ner sparris, lök, ärter i riset och låt dem mjukna i riset. Rör till sist ner räkor, lax, musslor och spenat. Låt det hela bli genomvarmt. Späd eventuellt med lite grönsaksbuljong. Krydda. Garnera med vattenkrasse.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben