Skaldjursrisotto

Serverar: 4 portioner

Lättlagat och ändå lite bjudfint. Bättre kan det knappast bli, eller hur?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 3 dl avorioris
  • 6 dl fiskbuljong
  • 2 dl lätt Creme Fraiche, Mexican-chili
  • 1 dl riven Västerbottenost
  • 200 g skalade räkor
  • 200 g färska musslor eller en liten burk musslor
  • 150 g crabbsticks
  • 100 g sockerärtor
  • 2 msk färsk hackad basilika
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    Skala och finhacka löken. Hetta upp smöret i en gryta. Fräs lök och ris utan att det tar färg. Slå på buljongen och koka riset under omrörning ca 15 - 18 minuter. Tillsätt evetuellt mera buljong. Smaksätt med salt och peppar. Rör ner cremè fraiche och riven ost. Vänd ned sockerärtor, basilika, musslor, räkor och crabsticks. Låt altsammans bli genomvarmt. Krydda ett extra varv med nymald svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben