Skaldjursrisotto

Serverar: 2 portioner

Ingredienser

  • 1 liten gul lök
  • 1 msk margarin
  • 1 dl ris, gärna jasmin
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • några strån saffran
  • ca 250 g kräftstjärtar eller stora räkor
  • 1 - 2 msk olja
  • 1 1/2 msk pressad citron
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken och fräs den i fettet i en kastrull, löken ska inte ta färg. Tillsätt riset och fräs det några min. Häll på vinet och låt det koka in lite. Späd med vattnet och salta. Koka under lock tills riset är färdigt, ca 20 min. Blanda parmesan och ev saffran i det färdiga riset. Skala räkorna. Hetta upp oljan. Fräs kräftstjärtar eller räkor hastigt. Smaka av med salt, peppar och citron. Lägg upp riset på varma tallrikar. Fördela skaldjuren över och hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben