Skaldjursrisotto

Serverar: 4 portioner

Här är ett recept på skaldjursrisotto som är enkelt och lätt att variera, du kan byta ut en del av ingredienserna eller krydda den annorlunda, allt efter ditt eget tycke och smak.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 3 dl långkornigt ris
  • 5 dl vatten
  • 1 burk hela tomater
  • 1 burk champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 - 3 tsk curry
  • 3/4 kg räkor med skal
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk salt
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken grovt. Värm oljan i en gryta, lägg i löken och låt den fräsa 2-3 minuter.
    2. Tillsätt ris, tomater och vatten och rör om. Låt riset koka under lock på svag värme ca 15 minuter.
    3. Låt vattnet rinna av champinjonerna. Fräs dem sedan i matfett och curry i en kastrull 1-2 minuter.
    4. Skala räkorna och lägg i dem tillsammans med champinjonerna i det färdigkokta riset. Krydda med paprikapulver och salt. Rör med lätt hand och värm försiktigt. Låt inte räkorna koka, då blir de sega. Strö persilja över innan du serverar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben