Skaldjursrisotto

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ännu ett recept, i mitt tycke en mycket god och lättlagad variant.

Ingredienser

  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • ½ thaichili
  • 8 dl vatten
  • 3 dl arborioris
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 burk kräftstjärtar i lag (330 g)
  • 1 burk räkor i lag (330 g)
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lökarna och chilin. Värm vatten i en kastrull med buljongtärningarna tills buljongen lösts upp.
    2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, chili och ris under omrörning ca 3 min. Späd med buljong och vin lite i taget.
    3. Låt riset sjuda på låg värme och späd vartefter med mer buljong och vin. Rör om ofta. Efter ca 20 min är riset färdigt och ska vara mjukt men med en fast kärna.
    4. Låt kräftstjärtar och räkor rinna av och blanda ner dem i risotton. Halvera tomaterna och blanda ner dem och parmesanosten strax före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben