Skånsk äggakaka

Serverar: 4 portioner

Påminner om en blandning av pannkaka/omelett.

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 ägg
  • Instruktioner

    Vispa i hop hälften av mjölken med vetemjölet. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Vispa till en jämn, slät smet. Fräs lite smör i stekpannan. Häll i äggsmeten när smöret är gyllenbrunt. Sänk värmen och grädda på medelstark värme. Stick försiktigt med en gaffel tills smeten stannat helt. Själp upp och vänd kakan på en tallrik eller ett lock. Låt den glida med i stekpannan igen. Grädda på andra sidan tills den också fått färg. Servera äggakakan med stekt fläsk eller bacon, lingonsylt och strimlad vitkål.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben