Skånsk äggakaka

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Så här vill jag ha min äggakaka :)

Ingredienser

  • 5 st ägg
  • 1 dl mjöl
  • 1 1/2 tsk socker
  • 1 nypa salt
  • 3 dl mjölk
  • 140 g tärnat bacon
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ingredienserna till en jämn smet.
    2. Stek baconet lättstekt, eller som ni själva vill ha det.
    3. Häll i smeten i stekjärnet och stek på svag värme tills kakan lossnar från kanterna.
    4. Vänd upp den på en tallrik och låt den sedan försiktigt glida ner i stekpannan igen.
    5. Nu ska den bara stekas i några minuter.
    6. Servera med rårörda lingon.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (1)

    emil7198 4 april 2013

    Mycket bra recept. CG

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben