Skånsk fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel bjudrätt som kan förberedas i god tid. Men häll inte över såsen förrän precis innan den ska gratineras.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 st ägg
  • ½ dl ströbröd
  • 3 msk smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk chilisås
  • 2 msk skånsk senap
  • 4 dl lagrad, riven ost
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i ganska tjocka skivor (1½-2 cm). Vänd dem i uppvispat ägg och sedan ströbröd. Bryn köttet i matfettet och lägg det sedan på ett djupt ugnsäkert fat. Salta och peppra. Vispa ur stekpannan med grädden. Blanda i chilisåsen och senapen. Häll blandningen över fläskfilén. Strö över osten.
    2. Gratinera i 225° c:a 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben