Skav på viltfärs

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En skavgryta på viltfärs (älg, rådjur, dov eller krondjur)

Ingredienser

  • Ca 500 g viltfärs
  • 2 morötter
  • 1-2 gula lökar
  • Svamp, efter tycke
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • Buljong efter smakstyrka
  • Ca 5 dl grädde
  • Chilisås
  • Timjan
  • Salt
  • Peppar eller Forest blend (Santa Maria)
  • Smör eller olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Hacka eller riv morötterna fint, hacka löken och svampen, (typ kantareller, champinjoner, om man anväder konserv erad 100-200 g).
    2. Fräs morötterna i olja en stund, lägg sedan i lök och svamp som får fräsa klart. Fräs sedan bacon och färs och blanda i morötterna, lök och svamp.
    3. Tillsätt buljong, grädde och en klick chilisås och kryddor efter smak.
    4. Låt grytan få koka ihop. Serveras med pressad potatis och sallad

    Liknande recept

    3
    1 h 20 min
    6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben