Skerikes Bärkaka

Serverar: 10-15 portioner

Långpanna 24x25 cm

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 msk socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 21/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 4-5 dl färska bär
  • 2 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Smörj en långpanna .Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget, mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
    3. Tryck ut degen i långpannan. Grädda i mitten av ugnen i 10 min .
    4. Lägg i bären, blanda socker och potatismjöl strö över kakan. Grädda i ytterligare 7-8 min. Låt den svalna. Skär sedan i bitar .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben