Skerikes Bärkaka
Serverar:
10-15 portioner
Långpanna 24x25 cm
Ingredienser
100 g smör
2 msk socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
21/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
4-5 dl färska bär
2 msk socker
1 msk potatismjöl
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj en långpanna .Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget, mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Tryck ut degen i långpannan. Grädda i mitten av ugnen i 10 min .
Lägg i bären, blanda socker och potatismjöl strö över kakan. Grädda i ytterligare 7-8 min. Låt den svalna. Skär sedan i bitar .
Liknande recept
Bärkaka i långpanna med cocos
5
30 min
20
1
Mjuk bärkaka
10
1
Bärkaka på få ingredienser
12
Saftig bärkaka
4
1 h
10-12
Bärkaka i glas
6
Bärkaka i långpanna med röda vinbär och hallon
Bärkaka i långpannan med havre och bär
16
1
Bärkaka i långpanna
Kaneldoftande bärkaka
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!