Passar bra som förrätt i en ljusugnsbröd korg eller som huvudrätt en sommardag.
Jag väljer att ta både skinka och räkor men minskar ner vikten på båda.
Ingredienser
3 dl kokt ris i hönsbuljong
3 dl gräddfil
1/2 burk majonnäs
1-2 msk senap
2 tsk salladskrydda, italiensk
2 tsk curry
1 purjolök
Isbergssallad, efter behov
2 hg ost
2 hg skinka eller räkor
Instruktioner
Koka riset i hönsbuljongen och låt det svalna. Blanda gräddfil, majonnäs, kryddorna och pujolöken till en röra och ställ det svalt.
Hacka osten och skinkan i lagom stora ätbitar. Blanda riset, röran och ost/skink hacket i stor skål. Isbergssalladen strimlas och blandas i, efter eget önskemål.
Tips!
Vill man så kan man även garnera med gurka, ägg och tomat.