Skink- och currysallad

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Passar bra som förrätt i en ljusugnsbröd korg eller som huvudrätt en sommardag. Jag väljer att ta både skinka och räkor men minskar ner vikten på båda.

Ingredienser

  • 3 dl kokt ris i hönsbuljong
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 burk majonnäs
  • 1-2 msk senap
  • 2 tsk salladskrydda, italiensk
  • 2 tsk curry
  • 1 purjolök
  • Isbergssallad, efter behov
  • 2 hg ost
  • 2 hg skinka eller räkor
  • Instruktioner

    1. Koka riset i hönsbuljongen och låt det svalna. Blanda gräddfil, majonnäs, kryddorna och pujolöken till en röra och ställ det svalt.
    2. Hacka osten och skinkan i lagom stora ätbitar. Blanda riset, röran och ost/skink hacket i stor skål. Isbergssalladen strimlas och blandas i, efter eget önskemål.
    3. Tips! Vill man så kan man även garnera med gurka, ägg och tomat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben