Skink- och grönsaksgratäng

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Under den gyllenbruna ytan gömmer sig saftiga grönsaker och skinka. En smakrik rätt

Ingredienser

  • 1 fänkål, ca 300 g
  • 400 g broccoli
  • 200 g champinjoner
  • 1 purjolök
  • 200 g kokt eller rökt skinka
  • 1 msk olja
  • 1½ dl mellanmjölk
  • 3 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk färskriven muskotnöt
  • 100 g riven ost ,17%
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär fänkålen, broccolin i mindre bitar. Putsa och hacka svamp och purjolök. Tärna skinkan. Hetta upp olja i en panna.
    2. Blanda i alla grönsaker och skinkan. Fräs i ca 5 min under ständig omrörning. Låt sedan puttra i 10 min under lock. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Blanda under tiden mjölk och ägg. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. Fyll en smord ugnsfast form med grönsakerna. Häll över äggblandningen. Strö över ost och gratinera på nedersta falsen i ugnen, ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben