Skink- och melonsallad

Serverar: 4 portioner

Melon och prosiuttoskinka blir lätt en underbar sallad med en väldigt liten arbetsinsats. Servera salladen med en frisk och lätt dressing till.

Ingredienser

  • 1 liten honungs- eller cantaloupmelon
  • 1 endivesalladshuvud
  • 8 skivor prosciuttoskinka (skär bort fettet)
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • Dressing
  • 1 röd lök
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk små kapris (valfritt)
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Halvera melonen och ta bort kärnorna med en sked. Skär bort skalet med en skarp kniv. Skär melonen i tunna klyftor eller i bitar.
    2. Skär bort bottnen på endivesalladen och dela bladen i två delar på längden.
    3. Skala och hacka löken till dressingen fint. Blanda den hackade löken med olja, vinäger, kapris och lite svartpeppar. Ställ dressingen åt sidan.
    4. Lägg upp melon och endivesallad på fyra tallrikar. Lägg två skivor skinka dekorativt på varje tallrik. Strö över hackad gräslök och häll över dressingen precis före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben