Skink- och ostpaj

Serverar: 4 portioner

En blandning av goda mjölsorter till pajskalet och en krämig fyllning, gör denna paj till en favorit.

Ingredienser

  • 1½ dl fullkorns- eller vetemjöl
  • 1 dl bovetemjöl eller t ex rågsikt
  • ½ dl teffmjöl eller t ex mandelmjöl
  • ½ tsk salt
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk, minst 3%
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 100 g skinka, strimlad
  • 3 dl riven ost, 75 g
  • 1 lök, strimlad
  • 1 dl urkärnade oliver
  • 4 msk pesto
  • ½ liten zucchini, 60 g
  • Servering
  • 70 g salladsmix
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingrarna till ett smul. Häll i vattnet och blanda till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter och nagga med en gaffel. Ställ in i frysen i ca 10 minuter. Förgrädda mitt i ugnen i 10 minuter.
    3. Vispa äggen lätt med mjölken och tillsätt salt och peppar. Fördela skinka, ost, lök och oliver i pajskalet och klicka i peston. Toppa med hyvlad zucchini och häll över äggstanningen.
    4. Gratinera mitt i ugnen ca 35 minuter. Servera pajen med en grön sallad.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med julskinkan
    Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben