Skink- och paprikapaj

Snabbt, enkelt & gott!

Ingredienser

  • ½ purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 350 g strimlad rökt skinka
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk oregano
  • 1 dl riven ost
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 230 g pajdeg, mördeg (färdigköpt)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Strimla purjolöken. Tärna paprikan. Fräs purjolöken med paprikan i oljan. Blanda ner skinkan. Vispa ihop ägg, mjölk och oregano. Blanda i osten. Krydda med salt och peppar. Lägg pajdegen i en pajform (ca 25 cm i diameter). Nagga den med en gaffel. Fördela skinkfyllningen på degen. Häll över äggblandningen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
    2. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben