Skink- och purjofräs med tomatpasta

Serverar: 4 portioner

Underbart med kokt blomkål till

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 1 liten gul lök
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1-2 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk pizzakrydda
  • 200 g skivad rökt skinka
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • 4 port pasta. Gärna färsk med tomat och vitlökssmak
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en panna. Hacka och mjukfräs löken. Häll i tomatkross och späd med buljong. Ta i pizzakrydda och låt såsen puttra på svag värme tills löken mjuknat, späd ev ytterligare.
    2. Strimla skinkan och rör ner den i såsen. Hetta upp och smaka av med salt och peppar.
    3. Servera den röda såsen till pastan. Servera gärna med kokt blomkål...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben