Skink- och purjopaj

Serverar: 4 portioner

En jättegod och nyttig paj som mättar jättebra!

Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 125 g margarin´
  • 2,5 msk kallt vatten
  • ca 200 g kassler eller rökt skinka
  • ca 150 g riven ost 10%
  • 1 purjolök
  • 4 ägg
  • 4 dl lättmjölk
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Mät upp mjöl i en skål och finfördela fettet. Tillsätt vattnet och rör snabbt ihop till en deg. Platta ut degen i en rymlig pajform och nagga den, låt den stå kallt ca 15 min. Sätt på ugnen, 200 grader. Tärna kasslern och skiva purjolöken. Vispa ihop äggen och mjölken och tillsätt kryddorna. Fördela fyllning i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda i nedre delan av ugnen i ca 40 min. Servera något avsvalnad, gärna med en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben