Skink- och rotsaksgratäng

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 55 minuter

En väldigt go o lättvindig gratäng. Gick hem även hos sambon o barna=)

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 400 g morötter
  • 200 g rökt bog i bitar eller kassler
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk rosmarin
  • 3 dl riven ost
  • Bechamelsås
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjölk
  • 4 dl mjölk ,3%
  • 1krm salt
  • Vitpeppar
  • Riven muskot, ev
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200grader. Smörj en ugnsfast form. 2. bèchamelsås: smält smöret i en kastrull. Vispa mjölet. Spä med mjölken efter hand och låt såsen koka i några minuter. Var försiktig med värmen så att inte smöret bryns eller mjölken bränner fast i botten på kastrullen. Krydda med salt, peppar och ev riven muskot. 3. skala potatis och morötter. Finstrimla rotsakerna. Strimla den rökta bogen. Lägg allt i ugnsformen. pressa ner en vitlöksklyfta och tillsätt salt, peppar och rosmarin. Blanda runt noga. 4. Häll över bèchamelsåsen och strö över osten. Baka i nedre delen av ugnen i ca 40 min . 5. Servera med en sallad o bröd!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben