Skinkfilé Provencale

Serverar: 4 portioner

Detta såg så gott ut så jag sparade fast jag inte lagat det själv än.

Ingredienser

  • 0,6 kg Scan Piggham skinkfilé, eller 6 skinkfiléer
  • 1 paket Scan bacon
  • 8 st potatis(ar)
  • 2 msk olivolja
  • 1 st gul lök(ar)
  • 2 kvist(ar) färsk rosmarin
  • 8 st tomat(er)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 msk olivolja
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 knippa(en) persilja
  • 1 dl crème fraîche, lätt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    Borsta potatisen och skär den i ½-1 cm tjocka skivor. Blanda med olivolja, lite salt och vitpeppar och rosta dem i ugn, 175°C, ca 20 minuter. Tillsätt sedan lökklyftor, rosmarin och baconskivor, som får rosta med de sista 10 min. Dela tomaterna och blanda med salt, socker och olivolja. Lägg i en ugnsfast form och rosta dem i ugn, 175°C, 10-15 min. Hacka vitlök och persilja. Gör flera små fickor i skinkfilén och fyll dem med hacket. Salta och mal vitpeppar över. Bryn skinkfiléerna i smör i en stekpanna några min tills de fått fin färg. Stek klara i ugn i 175°C ca 5 min eller tills innertemperaturen är 65°C (använd gärna stektermometer). Blanda crème fraiche och hackad vitlök, smaka av med salt och vitpeppar. Lägg upp skinkfiléerna och tomater på ett fat med såsen vi sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Teskedsgumman 12 augusti 2008

    Jag har gjort denna rätt. Trodde det var ganska snabblagat och passade som vardagsrätt. Men, så var inte fallet. Det tog längre tid än jag trodde, men det blev verkligen jätte gott!! Ingen direkt vardagsmat utan en perfekt bjudmat. Tog dock inte så mycket vitlök som det står utan smakade mig fram. Det blev 2 tillslut. Men älskar man vitlök och inte ska pussa nån på ett tag kan man ju köra på ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben