Skinkfyllda champinjoner

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Dessa champinjoner äter vi nästan alltid då vi grillar eller har som inslag på buffébordet. Underbara och så enkla att göra. Bild kommer senare.

Ingredienser

  • 8 stora champinjoner, typ grillchampinjoner
  • 1 msk smör
  • 8 skivor rökt skinka
  • 1 dl riven ost till fyllning
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • ½ dl riven ost till gratinering
  • Instruktioner

    Ta bort foten på svampen och hacka den. Fräs hacket i smöret. Klipp eller skär skinkan i små bitar och blanda ihop svampfötterna, skinkan, den rivna osten med crème fraiche. Salta och peppra. Lägg champinjonhattarna i en lättsmord form. Fyll hattarna med röran och strö lite mer ost över. Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 10-15 min. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eva23 12 april 2015

    Vi åt detta till årets första grillning. Det var jättegott. Kommer definitivt att göras igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben