Skinkgryta med linser

Serverar: 4 portioner

Grytan lagas på röda linser som har kort koktid. Om man heller vill ha gröna linser bör de tillsättas samtidigt med köttet

Ingredienser

  • 480 g färsk skinka el färsk picnicbog
  • 2 purjolökar
  • 1 själk selleri
  • 1 morot
  • 2 dl vatten + ½ kött- el grönsaksbuljong
  • 80 g ( ca 3/4 dl ) röda linser
  • 2 ½ dl grönsaks - eller tomatjuice
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär bort allt synligt fett och skär köttet i centimetertjocka strimlor. Skölj och strimla purjolöken och sellerin. Skala och skiva moroten.
    2. Låt vattnet och buljongtärning koka upp upp i en kastrull. Lägg i köttet och grönsakerna. Låt alltasmmans koka på svag värme under lock 30 min.
    3. Skölj linserna och lägg dem i kastrullen. Tillsätt grönsaks -eller tomatjuice, salt och peppar. Låt alltsammans koka ytterligare ca 10 min tills köttet blivit mört och linserna mjuka. Smaksätt ev mer

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben