Skinksallad med ris

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Sallad med gräddfil i.

Ingredienser

  • 1 paket djupfrysta ärter, ca 125 g
  • 150 g rökt skinka
  • 1 gul lök
  • 1 ättiksgurka
  • 1 tomat
  • 3 dl kokt kallt ris
  • Några salladsblad till garnering
  • Sås
  • 1 hårdkokt ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk senap
  • 1 tsk vinäger
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Koka riset. Låt ärterna tina lätt. Skär skinkan i tärningar. Skala och hacka löken. Skär gurkan och tomaten i små bitar.
    2. Gör såsen: Mosa det hårdkokta ägget med en gaffel. Tillsätt gräddfil, senap och vinäger. Rör ordenligt så att såsen blir slät och fin. Smaksätt med salt.
    3. Blanda alla ingredienserna till salladen i en skål. Häll såsen över och blanda om ordentligt. Låt salladen stå kallt en stund. Garnera med salladsblad vid servering.
    4. Gott att äta till: rostat bröd och smör.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben