Skinkstek med palsternacka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar

Skulle göra en annan gryta men saknade en del ingredienser. Man tager vad man haver, som Kajsa Warg sa. Gott blev det i alla fall!

Ingredienser

  • 700-1000 g skinkstek
  • 2 äpplen
  • 2 palsternackor
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • Mald ingefära
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1-1½ tsk sambal oelek
  • 3-5 dl vatten
  • Mjöl
  • matgrädde
  • Instruktioner

    1. Gnid in köttbiten med salt och ingefära. Bryn den runtom i en stekpanna tills den fått fin färg. Lägg över i en gryta. Fyll upp med vatten.
    2. Skala och klyfta löken. Morötter och palsternacka skalas och skärs i bitar. Skala och kärna ur äpplena. Klyfta dem. Lägg ner alltsamans i grytan. Krydda med salt och svartpapper samt sambal oelek. Låt koka ca 1½ timma. Smaka på skyn och krydda mer om så behövs.
    3. Sila ner såsen i en kastrull och kasta det andra. Red av såsen med lite mjöl och matgrädde.
    4. Skär upp steken i skivor och servera med nykokt potatis, lite gelé och gurka, samt en grönsallad. Jättegott!

    Liknande recept

    4.7
    1 h 10 min
    4
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben