Skinkwok med sojasky

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Min son blev väldigt glad när jag serverade den här rätten första gången. "Det smakar exakt som kinamat" Var hans kommentar. Då blir man glad för det var ju det som var meningen. Hoppas ni andra också gillar den för hos oss har den blivit en ny favorit.

Ingredienser

  • 600 g skivad färsk picnicbog
  • 2 tsk thailändsk röd curry
  • ½ tsk salt
  • Rapsolja
  • 900-1000 g frysta wokgrönsaker
  • 1 rödlök
  • Till sojaskyn
  • 3 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond eller 1 hönsbuljongtärning
  • 4 msk kinesisk soja
  • 1 msk maizena + 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet. Skala och klyfta rödlöken.
    2. Spola de djupfrysta wokgrönsakerna i hett vatten så de inte är iskalla. Kalla grönsaker i het panna gör att det blir mer kokt än wokat.
    3. Koka upp vatten, fond eller tärning och soja i en kastrull. Red av med maizena och sjud skyn i 5 minuter.
    4. Hetta upp en stor stekpanna och slå i lite olja. Stek köttet först under omrörning, krydda med röd curry och salt. Efter ett par minuter lyfts köttet över i en skål.
    5. Fortsätt med att woka grönsakerna. Efter 2-3 minuter tippas köttet tillbaka i pannan tillsammans med skyn.
    6. Låt allt bli riktigt hett. Servera med ris och dekorera med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben